Diverse link

Smitsomme sygdomme - børn og unge 2013, læs mere i link nedenfor  

https://www.sst.dk/da/sundhed/smitsomme-sygdomme/~/media/FC52A31AC07E484793B3EE2E5950A9A5.ashx

  

Her kan du læse om Glostrup Kommunes Børne- og ungepolitik

 

Her kan du læse om Glostrup Kommunes Pædagogik, Politikker og Strategi

  

Stamkort

Husk at udfylde det elektroniske stamkort. Det udfylder du via Glostrup Kommunes hjemmeside/pladsanvisningen. Det er vigtige oplysninger for os, hvis dit barn fx. kommer til skade.

 

Mødetider

I Engtoften har vi som udgangspunkt ingen faste mødetider, men vi anbefaler, at børnene møder så de kan deltage i formiddagens aktiviteter, som oftest starter kl. 9. Af hensyn til planlægning af dagen er det vigtigt at vi får besked, hvis dit barn er syg, eller af anden grund ikke kommer.

I kan nogle gange blive mødt med et skilt på døren; vil ikke forstyrres, vi holder samling - eller andet. Det er vigtigt at overholde dette påbud, da det er meget forstyrrende for børnene, når døren åbnes og lukkes hele tiden.

 

Børn og søvn

Børns søvnbehov er forskelligt fra barn til barn. Vi har gode muligheder for, at børnene kan få den søvn som de har behov for.

Det lille barn, som starter i Engtoften, har ofte behov for to lur, formiddag og eftermiddag. Oftest, sover det i sin egen barnevogn, eller der kan lånes Engtoftens barnevogne. Senere bliver det til en middagslur mellem kl 12 – 14. Her vil barnet typisk være blevet flyttet til en af vores mange krybber i liggehallen. 

Når barnet bliver to år, må det ikke ligge fastspændt i en sele mere. Derfor flyttes børnene ind og sove. Der har vi en masse små senge, hvor de får deres egen seng med eget sengebetræk. Børnene sover i rummet ved Girafstuen.

Når børnene bliver tre år, bør de være så klar, at de ikke mere behøver en middagslur i Engtoften. Inden de skal stoppe, taler vi med jer forældre om den proces, at gå fra middagslur til ikke middagslur. Det kan være en hård periode – men vi lover, vi skal nok støtte jer.

 

Vi har et forældreintranet der hedder AULA

Siden er under redigering/juni 2021

Sådan kommer du på Aula. Gå til Aula.dk/vælg forældre/log ind med dit UNI-Login eller NemID/har du glemt dit brugernavn eller adgangskode?/vælg "glemt brugernavn eller adgangskode" og log ind med NemID.

Find vejledninger til Aula på aulainfo.dk/guide-til-foraeldre-og-elever/
 
Med Aula kan du følge med i hvad der sker i dit barns hverdag. Kommunikere med medarbejdere og de andre forældre. 

 

Når i henter og bringer jeres barn

For at vi altid kan have overblik over hvilke børn der er kommet, er det vigtigt, at i altid får sagt godmorgen til en fra personalet. Det er på dette tidspunkt, at du kan give diverse beskeder angående dit barn. F.eks, hvis dit barn bliver hentet af en anden end dig selv - og husk at indtjekke dit barn i AULA.

Vi forventer at du har forståelse for, at vi som personale ofte er koncentreret om en aktivitet med børnene, og derfor  ikke altid har mulighed for en længere samtale, men husk, du er altid velkommen på stuen.

Det samme sker om aftenen, det er vigtigt, at du aldrig går hjem uden at sige farvel til en fra personalet - og får logget dit barn ud via AULA.

Vi forventer ligeledes at du støtter dit barn i opgaven omkring oprydning af legetøj eller lignende, som dit barn har leget med, inden i går hjem.

 

Skiftetøj til dit barn

Dit barn har brug for skiftetøj. Derfor skal der altid ligge disse ting på garderobe pladsen: 
 

  • hjemmesko 
  • regntøj
  • gummistøvler
  • skifte tøj
  • eventuelt en sut, sutteklud, bamse

 
 
Alt tøj skal være forsynet med navn. Husk også at kontrollere kassens indhold dagligt, så det passer til årstiden og dit barns størrelse. 
Dit barns garderobe skal være ryddet op hver dag, når I går hjem. Hver fredag skal garderoben tømmes.

Tøj og sikkerhed

Løsthængende snore i børnenes tøj er IKKE tilladt af hensyn til børnenes sikkerhed.

Vi skal derfor gøre opmærksom på, at alle snore i halsen på såvel ude- som indetøj SKAL fjernes af sikkerhedsmæssige grunde. Hvis i forældre ikke selv gør dette - så gør personalet det.

Vi anbefaler en halsedisse istedet for halstørklæde og ligeledes anbefaler vi at smykker bliver derhjemme.

 

Cykelhjelm

Det er af sikkerhedsmæssige grunde IKKE tilladt for børnene at bruge cykelhjelm på legepladsen. Når dit barn færdes på cykel i trafikken er en cykelhjelm nødvendig, men den kan være livsfarlig på legepladsen. En cykelhjelm kan sætte sig fast i vores legelandskab, hvis dit barn så ikke kan nå jorden med fødderne, kan det blive kvalt.

 

Ferie

Vi ved at forældre holder ferie flere gange om året, og vi forventer at jeres barn har ferie, når i har ferie. For at få en fornuftig planlægning af vikardækningen i sommerferie perioden er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt via AULA eller den ferieliste vi hænger op, krydser af, hvornår dit barn holder ferie.

 

Legetøj

Dit barn må gerne have legetøj med hjemmefra, men personalet kan IKKE påtage sig ansvaret for det. Larmende og støjende legetøj skal blive hjemme.af hensyn til børnene.

 

Ture

Af hensyn til sikkerheden skal børnene i trafikerede områder altid holde hinanden i hånden 2 og 2. Der vil altid gå en voksen forrest og bagerst i gruppen. Du er altid velkommen til at deltage på vore ture. Det er en god træning at øve gåture med jeres ban derhjemme. Børnene bliver stabile fodgængere ved træning

 

Rygepolitik

Tobaksrygning finder ikke sted i Engtoftens lokaler og legeplads. Rygning er kun tilladt udenfor Engtoftens matrikel.

 

Hygiejnepolitik

Vi har meget fokus på børnenes håndhygiejne, hvilket bør følges op når barnet er hjemme, så det bliver en selvfølge at vaske hænder efter toiletbesøg og før spisning.

I forbindelse med hygiejne kursus er det blevet oplyst af sundhedsplejersken, at personalet pga. spredning af smittefarlige bakterier ikke bør skylle tøj med afføring, hvilket er accepteret af forældebestyrelsen.

 

Sygdom - hvornår må mit barn komme i institutionen ?

Hovedreglen er, at syge børn ikke må møde i daginstitution. At børn med smitsomme sygdomme først må komme i institution, når de ikke smitter. 
Det er dit ansvar som forældre, at overholde denne regel af hensyn til dit syge barn og de øvrige børn og voksne. Vi ringer børn hjem ved feber, samt når vi vurderer, at barnet ikke er frisk nok til at klare dagen uden ekstra pleje.

Barnet er rask, når det kan deltage i de aktiviteter det plejer, uden at det kræver særlig pasning, men vi opfordrer til at barnet har en rask dag hjemme.

Vi giver almindeligvis ikke medicin i institutionen. Ved kroniske sygdomme hos et barn, er der undertiden behov for at give medicin i løbet af dagen. Personalet kan i de tilfælde påtage sig opgaven, såfremt der ligger en ordination fra lægen og en skriftlig instruktion fra barnets forældre. 

 

Medicin

Personalet må ikke give nogen former for medicin, med mindre barnet lider af en kronisk sygdom.

Her kan du læse Sundhedsstyrelsens vejledning om medicingivning til børn i dagtilbud

 

Uheld/skadestue

Hvis et barn kommer til skade i institutionen tager en voksen straks af sted til skadestuen, hvis det vurderes nødvendigt. Samtidig kontakter vi jer hurtigst muligt.

 

Forsikringer

Børnene er ikke dækket af en ulykkesforsikring, når de er i institutionen. Vi anbefaler derfor at I tegner en privat ulykkesforsikring.